Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın anında tahliyeye imkân veren yangın bapsı, sair zamanlarda da emniyetli kilitleme sistemi ile korunmaktadır.

Yangın yönetmeliğine şık bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı midein insanoğluın dumandan zehirlenmesine beis olan ivedili kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere cümle kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Baplar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 posta birlik kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların de monte olması gerçek taşımalık avantajları esenlamaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve hizmetı dahil yetişmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara birebir olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Kapısı seçerken dikkat edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Alelumum pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya tekrar girmeden dayanak seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını esenlarlar.

Yangın bapmızdan birisi zorla açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu sinein muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

5-) Cam malzeme kullanılacaksa bunların behemehâl ısıya dayanıklı olması elzemdir. üste yangın çabucak sırçaın kırılmasını çelmek bağırsakin lafın ve darbelere dayanıklı olması da önemlidir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen sineeriye kolayca girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın en ağır riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, isim tahliye rahatışı ve yangının dağıldığı alanların arama şeşnda tutulması dirimsel örutubet taşımaktadır.

Olası yangın yahut herhangi bir tehlike durumunda binayı kısaltarak sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları strüktürlmaktadır.

Yangın simultane bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla sahih orantılıdır. İçerideki yangın kapısı esrar ve ısının dışarıya yansımaması sinein bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Report this wiki page